Мовні тандеми та онлайн ресурси для підтримки мовних вмінь під час канікул

Мовні тандеми та онлайн ресурси для підтримки мовних вмінь під час канікулЛітні канікули — саме час для відпочинку та розваг, але важливо не забувати про практику англійської мови, адже знання можуть поступово втрачатися, якщо їх не використовувати протягом тривалого часу. Як допомогти учням зберегти знання мови та практикувати англійську без нудьги протягом літа будемо говорити далі в методичній статті.

Мовний тандем — чудовий спосіб допомогти учням зберегти та покращити свої навички англійської мови протягом канікул. Це партнерство між двома людьми, які вивчають різні мови. Кожен партнер допомагає іншому вдосконалювати свою цільову мову, розмовляючи з ним рідною мовою.

Переваги мовних тандемів: 

  • Безкоштовний та доступний: Мовні тандеми не потребують жодних фінансових витрат, адже партнери допомагають один одному безкоштовно.
  • Гнучкий: Учні можуть зустрічатися з мовним партнером онлайн або листуватися з ним. Це зручно, адже діти можуть практикувати англійську мову в будь-який час і в будь-якому місці.
  • Покращення навичок усного спілкування: Мовні тандеми дають можливість учням практикувати мову з носієм мови. Це допомагає їм покращити свою вимову, інтонацію та підвищити впевненість під час спілкування англійською мовою.
  • Підтримка та мотивація: Мовні партнери можуть мотивувати один одного продовжувати вивчати мову та допомагати долати труднощі.
  • Знайомство з культурою: Спілкуючись з носієм мови, діти можуть дізнатися більше про культуру країни, мову якої вони вивчають.

Запропонуйте учням знайти мовного тандема серед своїх однокласників наприкінці навчального року. Учні можуть також шукати мовних тандемів у групах в соціальних мережах, присвячених вивченню англійської мови, окрім цього деякі школи та університети вже мають програми мовного обміну, які можуть допомогти студентам знайти мовного тандема.

Також є безліч онлайн-ресурсів, які допомагають учням практикувати англійську мову протягом літа. Ці ресурси можуть включати відео, завдяки яким учні мають можливість слухати живу англійську з різними діалектами та вимовою.

До підручників видавництва MM Publications, таких як Full Blast та Pioneer додається відеокурс, який тематично повністю відповідає підручнику та програмі. Щоб отримати доступ до безкоштовних відео курсів, які пропонує видавництво MM Publications потрібно:

  1. Завітати на www.mmpublications.com
  2. В правому верхньому куточку натиснути на Video Courses. 
  3. Обрати відео курс, рівень та епізод.

Окрім цього, чудовим доповненням будуть онлайн платформи.

ELT Platform  — додаткова онлайн практика з автоматичною перевіркою завдань. Містить навчальні матеріали для учнів, що складаються з таких завдань як: Communication test, Grammar test, Vocabulary test.

Online Tests  — практичні тести до кожного модуля підручників Full Blast та Pioneer.  Містить 12 модулів, кожен з яких включає 50 запитань на перевірку знань з лексики та граматики. Учні одразу дізнаються, де вони схибили й можуть внести відповідні зміни.
Заохочуйте учнів використовувати ці ресурси та практикувати англійську мову щодня, щоб вони не втратили свої вміння та могли легко повернутися до навчання після канікул.