Повернення до навчання: ідеї до першого уроку!

Повернення до навчання: ідеї до першого уроку!Літо майже промайнуло, залишаючи після себе яскраві спогади. Для юних учнів початок нового навчального року — це завжди маленька пригода, а для вчителів — можливість створити атмосферу допитливості та зацікавленості з перших днів. 

Як зробити цей перехід плавним і цікавим? 

Яка діяльність допоможе учням знову зануритися в навчальний процес та мотивувати дітей до подальшого вивчення мови? 

Давайте разом шукати відповіді на ці запитання. 

Перший урок після канікул — не просто відновлення навчального процесу, а й можливість задати тон усьому навчальному року. Багато в чому від нього залежить, наскільки легко учні адаптуються до нового навчального ритму і з яким настроєм сприйматимуть новий матеріал та як довго зберігатимуть мотивацію до навчання. 

Після канікул діти можуть відчувати деяку скутість чи сором’язливість, тому перший урок – це чудова можливість для них знову об’єднатися в колектив, поділитися враженнями та відновити дружні стосунки. Щоб розпочати урок цікаво та залучити дітей до розмови англійською мовою, запропонуйте їм цікаві та нестандартні запитання про їхні літні канікули: 

  • Did you feed any animals? 
  • What was your favourite snack? 
  • Did you see any rainbows?  
  • Did you climb any trees? 
  • Did you build a sandcastle? 
  • Did you meet any new friends? 
  • How did you feel when you went swimming in the sea?  
  • What was the funniest thing that happened to you? 

Такі запитання спонукають дітей практикувати англійську мову в природному контексті, розширювати свій словниковий запас та заохочують поділитися своїми особистими враженнями. 

На першому уроці ви можете познайомити учнів з новими темами, проєктами та запропонувати учням письмово визначити цілі, які вони мають на меті досягти протягом року. В навчальному курсі для учнів початкової школи Young Stars від видавництва ММ Publications вже запропоновані навчальні цілі, які учні можуть успішно реалізувати, розвиваючи свої вміння читання, письма, говоріння та аудіювання. Це допоможе дітям відчути свою причетність до навчального процесу і мотивуватиме їх до досягнення нових вершин. Оскільки батьки є важливими партнерами в освітньому процесі ви можете написати їм листа, в якому розповісти про плани на новий навчальний рік, поділитися цікавими ідеями для спільних занять англійською мовою вдома. 

Запропонуйте учням принести на урок будь-який предмет, пов’язаний з їхніми канікулами та розповісти про нього англійською мовою. Дайте учням достатньо часу, щоб підготуватися, можна навіть провести невеликий мозковий штурм в класі, щоб допомогти їм визначитися з вибором предмета. Це можуть бути квитки на потяг, мушля з пляжу, малюнки намальовані під час канікул, квіти, зібрані на природі. 

Пам’ятайте, найголовніше – це створити атмосферу довіри та зацікавленості, в якій діти будуть із задоволенням вивчати англійську мову та не боятися робити помилок. 

Бажаємо вам успішного навчального року!