Лайфхаки для вчителів: вивчаємо англійський алфавіт

Лайфхаки для вчителыв

Автор статті: Анна Гезь – методист видавництва MM Publications

Особливість вивчення англійської мови в молодшому шкільному віці полягає в тому, що діти сприймають навчальні вправи як гру. Вчителі можуть допомогти учням вивчити англійський алфавіт, перетворивши урок у веселе проведення часу, де кожен отримує задоволення від навчання. Переважну більшість ігор, які ми Вам пропонуємо, діти захочуть повторювати знов і знов.

Кубики з літерами

Зробіть поділ дошки на 26 кубиків для кожної літери алфавіту. Розділіть дітей на 3 групи, кожна група отримає свою букву. Наприклад, Ви вивчаєте літери A,B,C, перша група отримає літеру А, друга група отримає літеру B, а третя літеру С. Напишіть різні слова на папері або роздрукуйте. Слова мають бути знайомими для дітей з вивченого розділу. Наприклад, apple для першої групи, ball для другої групи, cat для третьої групи. Напишіть всі слова з великої літери. Учні з’єднують слова з літерами і чіпляють їх на перші три кубики для літер на дошці.

Бінго

Учні малюють таблицю з трьома колонками і трьома рядками на папері та заповнюють кожну клітинку літерою починаючи з A до Z в будь якому порядку. Намалюйте табличку на дошці з заповненими літерами і переконайтесь, що кожна дитина намалювала і заповнила таблицю вірно. Ви називаєте літери алфавіту в довільному порядку, учні закреслюють названі літери. Той, у кого всі названі літери будуть закреслені, говорить Бінго і стає переможцем.

Знайди літеру

Намалюйте вертикальну лінію на дошці та розділіть її на дві частини. Напишіть букви алфавіту з великої літери в довільному порядку на двох частинах. Розділіть учнів на дві команди. Учень кожної групи підходить до дошки, знаходить названу Вами літеру і обводить її маркером. Учень, який знайшов та обвів літеру першим, отримує бал для своєї команди. Продовжуйте гру до тих пір, поки всі учні знайдуть літери та обведуть їх. Команда з найбільшою кількістю балів стає переможцем.

Хто останній?

Учні стають у коло. Найкраще використовувати флеш картки для проведення гри. Картки зі словами треба розділити на дві колоди. Учень обирає картку , називає слово і кладе картку під колоду. Далі учень передає колоду карток іншому учневі. Продовжуйте гру до тих пір, поки всі учні по черзі не назвали слово. Якщо учень не пам’ятає слово, він вибуває з гри.

Сподіваємося, що всі запропоновані ігри стануть до вподоби Вашим учням. Навчайтеся легко та швидко разом з Smart Junior 1 for Ukraine. Для запропонованих ігор можна використовувати флеш картки до Smart Junior 1 for Ukraine. Англійський алфавіт з прописами, піснями та іграми представлений в абетці Smart Book.

Бажаємо успіхів !