Методична стаття “Activities for fast finishers”

250x190 17.11Найспритніші учні або як ми їх називаємо “fast finishers”- це учні, які найшвидше виконують завдання в класі. Цей факт можна пояснити тим, що учень гіперактивний, має хист до вивчення мови або добре розвинений інтелект. При плануванні уроків рекомендується продумати додаткові завдання, які допоможуть не лише додати різноманітності уроку, а також зайняти учнів, які впорались з завданням раніше інших та чекають на наступну активність. Ми готові поділитись з вами завданнями для найспритніших учнів та додати “родзинки” до ваших уроків.

Who is it?

Після виконання усної вправи на відпрацювання прийменників місця (next to, between, behind, in front of) можна запропонувати учням вгадати про кого з учнів йде мова. Наприклад: She’s next to Kate and behind Mary. Who is it?

Далі вчитель залучає учнів до роботи в парах, учні вигадують загадки та дають відповіді на них. Ця вправа надає можливість учням закріпити прийменники місця, заохочує учнів та не вимагає додаткових матеріалів для організації.

(Smart Junior 3 for Ukraine, Unit 5, p. 57)

Crazy house

Запропонуйте дітям зіграти у веселу гру crazy house, яка допоможе не лише закріпити лексику уроку та прийменники місця, а також створити атмосферу уроку. Учні розглядають картинку та називають меблі в парах. Далі учні по черзі говорять невірні твердження про кімнати в будинку, партнер по парті коригує твердження. Наприклад:

St 1: “The lamp is in the wardrobe”. St.2:”It’s false. The lamp is on the floor”.

St 2:The cushion is on the floor”.St.1:” It’s false. The cushion is on the armchair”.

St 1:The fridge is in the living room”.St.2:” It’s false. The fridge is in the kitchen”.

St 2:The cupboard is in the dining room”. St.1:”It’s false. The cupboard is in the kitchen”.

St 1:The mat is under the table”. St.2:”It’s false. The mat is under the bed”.

(Smart Junior 3 for Ukraine, Unit 5, p. 62)

Guess who

Майже в кожного вчителя є “magic bag” в класі. Напишіть на аркуші паперу речення, а потім запропонуйте учням визначити хто з учнів відповідає опису. Наприклад: This person is wearing a blue blouse and a brown skirt. Who is it? This person is wearing a white sweater and blue jeans. Who is it? Учні працюють в парах та по черзі відповідають на питання.

(Smart Junior 3 for Ukraine, Unit 5, p. 59)

Неабияк важливо підтримувати робочу атмосферу в класі, залучити всіх учнів до роботи та запропонувати додаткові завдання найспритнішим учням, щоб сфокусувати їх увагу на виконання іншого практичного завдання. Також, учні будуть мати змогу практикувати різні види мовленнєвої діяльності та весело провести час.

Сподіваємось, наша методична стаття була корисною для вас та збагатила ідеями для уроків.

Завжди з Вами,
MM Publications Ukraine