Методична стаття “Are we all effective communicators?”

Metod stattia MM siteЧи вміємо ми спілкуватись? Які навички допоможуть нам ефективно спілкуватись з оточенням? Як найкраще розвинути навички успішного комунікатора? Дізнайтесь відповіді на ці питання з нашої методичної статті.

Ефективне спілкування є життєво важливим, оскільки воно дозволяє нам передати думки та побудувати стосунки з оточенням.

Ось кілька навичок, якими володіють хороші комунікатори:

  1. Вміння слухати співрозмовника. Ефективне спілкування починається з активного слухання. Якщо ви зосереджені лише на тому, що ви говорите, швидше за все, ви не слухаєте й не реагуєте на те, що пропонують інші. Ефективні комунікатори уважно слухають те, що говорять, і змушують інших відчувати, що їх почули та врахували.
  2. Емпатія. Уміння розуміти почуття людей є невіддільною частиною ефективного комунікатора. Наявність високого емоційного інтелекту та демонстрація здатності співпереживати створює взаєморозуміння між вами та іншими та підвищує вашу здатність до спілкування.
  3. Навички невербальної комунікації. Комунікація складається на 55% з невербальної комунікації, на 38 % голосової (тон і інтонація) і 7%- це слова. Таким чином, до 93 % спілкування не включає те, що ви насправді говорите. Розвиток усвідомлення мови тіла та тону голосу покращить ваші навички обміну думками та презентації.
  4. Вміння працювати в команді. Здатність активно брати участь у командній роботі та постійно співпрацювати з партнерами є важливою частиною розвитку навичок спілкування. Чим більше ви будуєте міцні стосунки та взаєморозуміння з іншими, тим ефективніше ви зможете з ними спілкуватися.

Як найкраще розвити навички успішного комунікатора?

Практикуйте публічні виступи. Немає кращого способу розвинути хороші комунікативні навички, ніж виступати спікером на заходах. Чудові комунікатори вміють чітко формулювати свої почуття, незалежно від того, говорять вони перед великою групою чи з однією людиною. Регулярні виступи перед аудиторією збільшать ваші сильні та слабкі сторони та змусять виробити прекрасні навички спілкування.

Підручник Full Blast Plus for Ukraine має ґрунтовну комунікативну й діяльнісну спрямованість, розвиває основні наскрізні уміння і компетентності через залучення учнів до всіх видів мовленнєвої діяльності. Автори підручника приділили особливу увагу формуванню в учнів умінь впевнено спілкуватися та правильно виражати свої думки. В кінці підручника представлені завдання для парної й групової роботи, а також секція Presentation skills. Секція Presentation skills допоможе учням підготуватись до публічного виступу від пошуку ідей до самої презентації.

Якщо у вас виникли питання стосовно роботи з підручником Full Blast Plus 5 Grade for Ukraine, звертайтесь до методиста видавництва.

Ознайомитись з підручником та компонентами до нього можна за посиланням.