Методична стаття “DRILLING IS FUN WITH PRIMARIES”

600x600 15.09.2020Вчителі часто використовують техніку drilling на уроках англійської мови, учні голосно за вчителем повторюють слова і запам’ятовують їх вимову. Як правильно застосовувати цю техніку та які є види drilling, дізнайтеся з нашої методичної статті.

Що таке drilling?

Drilling – техніка навчання, яка полягає у прослуховуванні цільового матеріалу та його відтворенні за поданим зразком. Головною перевагою техніки drilling є сприяння кращому запам’ятовуванню нової лексики та граматичних структур, тренуванню правильної вимови, розвиток умінь аудіювання та створення робочої атмосфери в класі.

З чого почати?

Перед тим як розпочати drilling, переконайтесь, що ваші учні розуміють значення слова, адже від цього залежить ефективність вправи. Для введення нової лексики рекомендовано використовувати flashcards від видавництва MM Publications. Флеш-картки двосторонні, картинка та слово зі зворотної сторони. Спочатку учні повторюють слово за вчителем, а потім тренують вимову візуалізуючи саме слово.
Є декілька типів drilling techniques. Давайте розгляньмо декілька з них на прикладі вправ з підручника Smart Junior 3 for Ukraine.

Choral drill

Вчитель моделює зразок та заохочує учнів повторити речення або слово разом. Цей метод надає більшої впевненості учням, зважаючи на той факт, що жоден з учнів не відчуває дискомфорту або що його виділяють з-поміж групи. Наприклад:
T: I brush my teeth every day. (Everyone).
S: I brush my teeth every day.
(Unit 2, Smart Junior 3 for Ukraine)

Individual drill

Метою цього типу drilling є надання можливості окремим учням попрактикуватися у вимові слова, особливо якщо слово викликає складнощі для учня.
Цей тип можна використовувати по черзі з choral drill (choral drill – individual drill – choral drill). Наприклад, garden, painting, cushion, flat, dining room, wall з переліку цих слів слово cushion може стати справжнім випробуванням для учнів, тому використання individual drill буде доречним.
(Unit 5, Smart Junior 3 for Ukraine)

Transformation drill

Вчитель моделює зразок та надає вказівку трансформувати його (змінити часову форму, або трансформувати речення з розповідної форми в заперечну).
Важливо! Надайте приклад трансформування речення перед початком вправи, адже якщо цього не зробити, то на вас чекає розчарування та втрата уваги класу.
Наприклад, I get up at 7 o’clock. He gets up at 7 o’clock. I brush my teeth every day. He brushes his teeth every day. (Unit 2, Smart Junior 3 for Ukraine)

Back chaining

Цей метод допомагає учням сфокусуватись на правильній вимові та інтонації слів, виразів та речень, а також є способом утримання уваги учнів. Коли ви моделюєте зразок, почніть з кінця фрази, заохочуючи учнів повторити кожну частину речення за вами.

Наприклад, What did you do at the weekend?
Teacher: at the weekend
Students: at the weekend
Teacher: did you do at the weekend?
Students: did you do at the weekend?
Teacher: ′What / did you ′do↗ / at the ′weekend? ↘
Students: ′What / did you ′do↗ / at the ′weekend? ↘
Зверніть увагу учнів на темп та інтонацію в реченні. Жестом руки можна показати інтонацію в реченні чи відбиванням ритму в наголошених словах відповідно. Запропонуйте повторити речення в групі, в парах, окремим учням, лише хлопчикам чи тільки дівчаткам.
(Unit 8, Smart Junior 3 for Ukraine)

Сподіваємось, наша методична стаття була корисною для вас та збагатила новими методичними знахідками. Додаткові ресурси для роботи з аудіо матеріалом до підручника Smart Junior 3 for Ukraine можна знайти за посиланням До робочого зошита Smart Junior 3 for Ukraine видавництво MM Publications пропонує відеоматеріал до робочого зошита та підручника. Завітайте на mmpublications.com, Student’s CD, Visit link, вкажіть ISBN Student’s Book та використовуйте відеоматеріали та ігри до підручника Smart Junior 3 for Ukraine на уроці в класі та вдома. Матеріали відкриваються з будь-якого пристрою.

Завжди з вами,
MM Publications Ukraine