Методична стаття “Homework: practice or a requirement”

Article_250x190_HomeworkСьогодні поговоримо про домашнє завдання, як ставляться учні та батьки до його виконання та чому домашнє завдання розглядається як щось обов’язкове, те, що потрібно здати вчителю на перевірку.

Розпочати статтю хочу з питання до аудиторії. В чому полягає цінність домашнього завдання? Напишіть Вашу думку в коментарях до цієї статті.

Я вважаю, що вчителі призначають домашнє завдання в початковій школі для того, щоб допомогти дітям розвинути навички, які їм знадобляться в майбутньому. Виконання домашнього завдання формує почуття відповідальності та вчить планувати власне навчання, розвиває навички самоорганізації. В чому цінність домашнього завдання? На мою думку, найбільшою цінністю домашнього завдання є культивування навичок, пов’язаних з успіхом у навчанні. Ми знаємо, що починаючи з середньої школи й продовжуючи до старшої школи, існує сильний і позитивний зв’язок між якісним виконанням домашнього завдання та успіхом у навчанні.

Останнім часом виконання домашнього завдання розглядається учнями та батьками як щось обов’язкове, те, що потрібно виконати та показати вчителю. Домашнє завдання, перш за все, – це додаткова практика вдома, самостійне опрацювання матеріалу, завдяки чому закріплюється вивчений у класі матеріал.

Як Ви оцінюєте домашнє завдання? Чи входить виконання домашнього завдання в остаточну оцінку за тему? Чи поділяєте Ви мою думку, що результати виконання домашнього завдання не повинні включатися в остаточну оцінку за тему ? Чи згодні, що включення виконання домашнього завдання в остаточну оцінку нагороджує учнів, які виконують домашнє завдання і карає тих, хто без нього. Наскільки це підриває концепцію домашнього завдання як практики?

Чи перенавантажені учні домашнім завданням? В робочому зошиті до підручника Full Blast Plus for Ukraine подаються вправи для закріплення вивченого матеріалу, що займає не більше 25 хвилин на виконання домашньої роботи. Вправи в робочому зошиті різноманітні, основна увага приділяється закріпленню лексичного та граматичного матеріалу уроку. Перед виконанням граматичних вправ рекомендуємо звернутись до граматичного розділу підручника Grammar reference, переглянути правила та приклади використання граматичних структур, а далі розпочати виконувати практичні вправи в зошиті.

Ознайомитись зі змістом робочого зошиту Full Blast Plus for Ukraine Teacher’s edition можна за посиланням.

Сподіваємось, наша стаття була корисною для Вас та змогла надати відповіді на поставленні автором питання щодо цінності домашнього завдання. Переглянути ресурси до підручника Full Blast Plus for Ukraine можна за посиланням.

Завжди з Вами,
MM Publications Ukraine