Методична стаття “Interest, instruct, involve and inspire students at home reading lessons”

finish reading_250х190Що ви зазвичай робите з учнями після прочитання історії? Закриваєте книгу для читання та розпочинаєте читати нову історію? Сьогодні ми готові поділитись з вами цікавими та практичними ідеями для проведення завершального уроку домашнього читання.

Опрацювавши всі розділи історії, доцільно провести хоча б один урок, виконуючи деякі із запропонованих завдань після прочитання книги.

Щоб допомогти учням згадати сюжет, героїв та ключові події історії та дізнатись їх особисту думку про історію, ви можете поставити їм наступні запитання:

-Did you like the story? Why?/Why not?
-Who did you think was the most interesting/hateful/ likeable character in the story? Why?
-Which do you think was the most interesting/moving/exciting/sad incident in the story?
-What do you think happened to the (name of the character)?

Крім того, ви також можете виконати одну або декілька з наступних вправ, які надають учням можливість згадати події історії, переглянути та покращити розуміння історії у легкій та приємній формі.

Factfiles
Ви можете використовувати Factfiles (Summary, Character Description, Background information, Linked Themes) запропоновані в книзі для вчителя до серії Top readers
та ініціювати дискусію щодо згаданих там питань. Попросіть учнів розповісти вам, що вони знають, і висловити свою думку з цих питань.

Project: Character poster
Учні обирають одного з персонажів історії та малюють його на великому аркуші паперу. Далі учні пишуть кілька речень, що описують події в історії, до яких був залучений персонаж, а також власну думку про персонажа в словесних бульбашках навколо малюнка.

Game: Who are we thinking about? 
Розділіть учнів на дві групи. Учні першої групи обирають персонажа з історії, а учні іншої групи задають їм максимум п’ять Yes/No запитань для того, щоб вгадати героя. Як варіант, ця гра може бути виконана в парах.

Making the story into a comic strip
Зробіть копії деяких ілюстрацій з книги для читання, видаліть текст та номери сторінок. Розділіть клас на групи по три або чотири учасників і розподіліть по кілька зображень серед кожної групи. Запропонуйте учням написати на звороті кожної картинки пару речень, що описують події історії. Потім попросіть усі групи спільно спробувати поставити картинки у правильному порядку, не дивлячись у книгу. Після того, як картинки будуть впорядковані у правильній послідовності, залучіть учнів додати до них інформацію, щоб зробити історію коміксом. Запропонуйте учням використовувати словесні бульбашки для слів та думок персонажів відповідно та надайте будь-яку додаткову інформацію у словесних бульбашках у верхній чи нижній частині малюнків.

N.B! Ці доповнення не повинні бути занадто довгими, щоб не охоплювати всю ілюстрацію. Видавництво MM Publications пропонує серію книг для читання для учнів з різним рівнем володіння англійською мовою. Книги містять безліч вправ для перевірки прочитаного, творчі завдання для розвитку креативного мислення. Всі книги відповідають зазначеному рівню англійської мови – тому ви зможете з легкістю підібрати рідери до курсу, за яким навчаються ваші учні.

You may also like the following articles:
Extensive reading: The What? The How? The Why?

Відкриваємо світ зарубіжної класики англійською мовою разом з MM Publications Readers!

Ознайомитись з навчальною літературою видавництва mmpublications можна на сайті “Лінгвіст”:  Top ReadersOriginal StoriesLittle Books.

Завжди з Вами,
MM Publications Ukraine