Методична стаття “Self-preparation for ZNO English exam”

Self-preparation for ZNO_250x190Скласти мовний іспит – завдання не з легких, зважаючи на той факт, що кожний мовний іспит має свій формат та структуру і розробляється експертами для оцінки набутих знань з англійської мови. Не важливо який іспит ви плануєте складати, чи то ЗНО з англійської, чи то IELTS Academic, найголовніше мати правильну стратегію та посилену підготовку до іспиту разом з викладачем або самостійно. Сьогодні ми поговоримо про самопідготовку до ЗНО з англійської мови та надамо декілька дієвих порад для підготовки до іспитів.

Ознайомлення зі структурою тесту
Зважаючи на те, що тест ЗНО оцінює не лише мовні навички – аудіювання, читання та письмо, а також знання лексики та граматики, перш за все необхідно ознайомитись з екзаменаційними секціями, а також структурою завдань. Неабияк важливо звикнути до формату та структури тесту, щоб бути впевненими своїх силах, навіть якщо у вас достатньо високий рівень володіння мовою.

Тайм-менеджмент понад усе
Розпочавши підготовку до іспиту та привчивши себе до практичних тестів та вправ з відповідним таймінгом, ви почнете відчувати себе більш комфортно з обмеженням часу. Останні 10 хвилин тестування рекомендується присвятити перенесенню відповідей на бланк. Перед тим, як перенести відповіді на бланк, перегляньте завдання секції та перевірте, чи не допустились ви помилок, можливо залишились питання, на які ви вагаєтесь чи правильну відповідь надали. Уявіть собі, що ви вперше читаєте своє творче завдання чи відповідаєте на питання тесту, це допоможе вам подивитись на свою роботу з іншого боку та краще побачити незначні помилки, яких ви припустилися.

Секції, на які потрібно звернути увагу
Чи всі завдання тесту для вас легкі, наче лузати насіння?
Ви виконуєте завдання тесту легко, але є окремі завдання чи навіть завдання цілої секції, де ви не надто впевнені у своїх силах або у вас виникають складнощі. Ви знаєте свої сильні та слабкі сторони краще ніж будь-хто, тому приділіть більше часу на виконання завдань тієї чи іншої секції, де виникають труднощі. Можливо, у вас немає проблем з секцією читання чи аудіювання, а завдання секції “Use of English” викликають сумніви у правильності вибраної відповіді. Будь-яким чином, виявити ваші слабкі сторони потрібно якомога швидше, щоб мати більше часу для вдосконалення та практики.

Стратегії виконання завдань
Перед тим, як розпочати виконувати екзаменаційні завдання, переконайтесь що ви ознайомились з порадами та стратегіями виконання завдання, не ігноруйте їх. Поради надані в підручнику “ZNO Leader” допоможуть ознайомитись з типами завдань та підкажуть як правильно підійти до виконання завдання, щоб зекономити час та бути більш впевненими у своїх діях.

Розширюйте свій словниковий запас
Для того, щоб скласти іспит з англійської мови, потрібно продемонструвати винятковий спектр словникового запасу. Найкраще запам’ятовувати та повторювати слова за допомогою карток. Створіть свої картки, написавши слово з одного боку, а визначення та приклад речення — з іншого. Потім випробуйте себе, чи пам’ятаєте ви визначення та приклад. Для вас, майбутні учасники ЗНО, ми створили quizlet cards до підручника “ZNO Leader”, які допоможуть вам у підготовці до іспиту. Якщо у вас є кілька зайвих хвилин, то ви можете використовувати картки quizlet в дорозі за допомогою додатка.
Для якісної підготовки до ЗНО, провідні методисти видавництва розробили підручник ZNO Leader”, який подає інформацію для найкращої структуризації й закріплення набутих знань для успішної здачі ЗНО та може використовуватись як самостійне джерело або у комплексі з будь-яким навчально-методичним курсом з англійської мови. Для успішної підготовки до IELTS, видавництво “MM Publications” пропонує IELTS Practice Tests, який ознайомлює з форматом іспиту IELTS, містить п’ять практичних тестів для підготовки до академічного модуля, тест для загального модуля екзамену, а також стратегії та корисні поради, які допоможуть учням розвинути навички та ефективно застосовувати знання під час складання іспиту.

Ознайомитись з підручником ZNO Leader” та IELTS Practice” tests можна на сайті Лінгвіст” за посиланням:
ZNO Leader
IELTS Practice tests

You may also like the following articles:

ZNO preparation tips Writing
5 ingredients for successful exam preparation

Завжди з Вами,
MM Publications Ukraine