Методтчна стаття “Educational videos: To play or not to play?”

Article_250x190_Educat_videoВи, звичайно, знаєте що відеоматеріали – надзвичайно корисний ресурс для вивчення іноземної мови, особливо для розвитку умінь аудіювання та покращенню вимови. Завдяки перегляду відео учні мають можливість слухати живу англійську з різними діалектами та вимовою. Відеоматеріали підвищують ефективність розуміння учнями змісту навчального матеріалу, адже при слухо-зоровому сприйнятті засвоюється 60% інформації.

Making predictions
Перед тим, як учні почнуть перегляд відео під назвою Jacques Cousteau, пропонуємо обговорити питання What would you learn from this video? Учні опрацьовують питання в парах та звіряють чи правильні були їх твердження. Також, можна надати ключові слова, які учні почують у відеоролику. Наприклад, flippers, mask, wetsuit, aqualung, jellyfish kill, таким чином учні здогадаються, що мова піде про scuba-diving.

Watch the video and answer
Учням пропонується переглянути відеоролик 3 рази. Для кожного перегляду є питання, відповідь на які учень має почути у відеоролику. Перед початком третього перегляду пропонується виконати завдання True/False task для перевірки розуміння епізоду.

Complete the text
І наостанок, учні заповнюють пропуски в тексті. Для цього потрібно уважно прослухати текст та заповнити пропуски використовуючи слова в боксі. Учні можуть перевірити чи вірно виконане завдання спочатку в парах, перед тим, як озвучувати відповідь в класі.

Personalized questions
Запитайте учнів, чи бажають вони спробувати цей вид спорту, можливо, хтось з них мав попередній досвід. Якщо хтось з учнів дає заперечну відповідь, ми маємо прийняти та підтримати їх думку. Можна також запитати, які інші водні види спорту подобаються учням? Ставлячи ці питання ви показуєте учням, що їх думка неабияк важлива для вас.

Switch on — це відеокурс англійською мовою, розроблений для учнів середньої школи, вік та інтереси учнів були ретельно враховані при оформленні відеоряду. Відеокурс був спеціально розроблений до підручника Full Blast Plus for Ukraine NUS 5th Grade, що ідеально доповнює навчальний курс та надає більше мовної практики учням.

Switch on складається з восьми епізодів на кожен рівень, епізод триває до 5 хвилин. Кожен епізод включає презентацію ключової лексики та презентацію мовних структур. До кожного епізоду розроблені завдання pre-listening, while-listening й after-listening tasks, які допоможуть перевірити розуміння епізоду, закріпити лексику та мовні структури.

Сподіваємось, стаття була корисною для вас та надихнула вас на створення уроків з використанням відеоресурсів.

Завжди з Вами,
MM Publications Ukraine